JustJensen.net

Mangler du min nemkonto Lene E.

Af Den 06. nov, 2008, under Bolig

“Signalværdien af regeringens hjælpepakke kan få danskerne til at træffe beslutninger, som de ellers ikke havde taget, fordi incitamentsstrukturen er ødelagt. Folk, som har vurderet, at der er for stor risiko ved at optage et flexlån, må virkelig føle sig snydt.” som Professor Peter Løchte Jørgensen siger til Berlingske tidende.

Jeg er sikker på at jeg overgår Pinoccio i øjeblikket med hensyn til næsen. Hvad der får mig helt op af stolen er at jeg ikke endnu har set et eneste eksempel på hvad det ville have betydet for pensionen hvis regeringen ikke lavede indgrebet. Det eneste jeg ser er artikler om hvor meget Flekslånere og i særdeleshed regeringen scorer. Jeg spekulere på om man overhoved kan sige at den aftale er lavet på en sagligt grundlag. Det virker på mig at regeringen rednings pakke kun er sat i søen for at tilgodese dem der sidder i regeringen.

I pensionskoncernen PFA kalder adm. direktør Henrik Heideby situationen for en ond cirkel.
»Det betyder, at pensionssektoren kan blive presset til at sælge ud af realkreditobligationer. Det indebærer, at renten yderligere stiger på realkreditobligationer. Det betyder, at samtlige boligejere bliver presset til terminen, fordi renten stiger – det er en rigtig ond cirkel,« siger Henrik Heideby.
På den baggrund er det ikke pensionsopsparerne, man skal hjælpe, men boligejerne, mener han
»Hvis alle pensionsselskaberne begynder at kaste realkreditobligationer, så skal du bare se, så stiger renten virkelig,« påpeger PFA-chefen.

For mig har det altid være de frie markedskræftet der har været gældende for de tiltag jeg har gjort i forhold til min økonomi. Men det lader til at vi skal ændrer vores økonomiske eftertænksomhed til at man først undersøger hvad det er for økonomiske tiltag de folkevalgte har tænkt sig og så følge dem. Da de tilgodeser sig selv først dernæst folket.

:, ,
Igen kommentarer endnu...

Kommenter...

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Leder du efter noget?

Søg på sitet her:

Fandt du hvad du ledte efter. ellers skriv en kommentar til os.

Hjemmesider

Musik

Venner på nettet

Arkiv

Alle artikler kronologisk...