JustJensen.net

Conficker Worm

Af Den 30. mar, 2009, under Information Teknologi (IT)

Nu nærmer den 1. April sig og der er en del om snakker om at det bliver en skæbnes dag i forhold til Conficker Ormen.

Forskellen mellem en Virus og en Orm er at visusen inficere filer på computeren som resultere i at computeren på et tidspunkt ikke vil virke mere enten som at softwaren der er installeret ikke kan afvikles eller i særlige tilfælde computerens hardware bliver bedt om (af virussen) at udfører handlinger der resultere i defekt hardware. Ormen spreder sig fra computer til computer over netværk. Den bliver først skadelig når den bliver aktiveret det viser sig som at man mister kontrollen med computeren eller at den bliver sløv at arbejde med. Ormen får tit til opgave at udfører handlinger som angreb på computere andre steder i verden eller indhenter oplysninger om dig som kreditinformation, sende Spam ud osv.

Problemet med conficker er at de har været tilpas dygtige. Derfor er der en del af de vise antivirus folk der ikke er sikker på hvad der sker når denne orm bliver aktiveret. Dem der opserverer hvad der forgår i forhold til denne orm har set at den har modtaget data fra dens bagmænd om at udfører noget den 1. april. men der er ikke nogen der ved hvad.

Hvad kan du så gøre for at din PC ikke bliver en del af dette kæmpe Zombie netværk (et nætværk af computere der er inficeret med en orm der bare ligger i dvale og venter på at blive aktiveret af sine bagmænd)

  1. Windows update. Har du alle de opdateringer der er tilgængelige via windows update? Ellers sørg for at din PC er fuldt opdateret. Det kan du gøre ved at gå til adressen http://windowsupdate.microsoft.com
  2. Opdater din antivirus software til den seneste version af Antivirus definitioner.
  3. Lave en backup af det du gerne vil gemme af dokumenter billeder osv. Du bør lave den som en DVD eller CD backup da USB drev også bliver inficeret med denne orm. og derved vil du bare lade den flytte ind igen når du sætter USB drevet i din computer.

Nu kan man så bare håbe på at det er nok til at holde den fra døren. Skulle det mod forventning ske det at den alligevel har fået fingerne i din maskine. Så er det den hårde vej med at geninstallere skidet.

Go’ 1. April.

:,
Igen kommentarer endnu...

Kommenter...

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Leder du efter noget?

Søg på sitet her:

Fandt du hvad du ledte efter. ellers skriv en kommentar til os.

Hjemmesider

Musik

Venner på nettet

Arkiv

Alle artikler kronologisk...