Hohenwerfen – “Ørneborgen”

20090528-Oestrig-IMGP0860 Har man set filmen ørneborgen så er man næsten nød til at se den i virkeligheden. Så dagen skulle gå til Hohenwerfen som den hedder i virkeligheden. og den ligger i nærheden af saltburg i en by der hedder werfen.

Vi splittede os op i to grupper hvor den ene gik op til borgen og den anden tog elevatoren op til borgen.

Den 900-årige Hohenwerfen borg ligger Ca. 40 km syd for byen Salzburg, Hohenwerfen Fortress tårner sig op over Salzach dalen som et strategisk bolværk bygget oven på en 155 meter klippe.
Slottet er majestisk omgivet af de mægtige Tennengau og Hagen bjergkæder. Den Borg er en "søster" af Hohensalzburg borgen der også går tilbage til det 11. århundrede. Salzburg-distriktet administration tog besiddelse af slottet i 1938. Det blev brugt som træningslejr af den østrigske landdistrikterne politiet indtil 1987. Det blev udvidet og renoveret flere gange.

Hohenwerfen tjente som et fængsel i mange århundreder. Hersker såsom ærkebiskop Adalbert III (1198), Graf Albert von Friesach (1253), Steiermarks guvernør Siegmund (1525) og ærkebiskop Wolf Dietrich von Raitenau (1611) blev holdt i fangenskab her.

20090528-Oestrig-IMGP0830I dag er slottet brugt som et "Oplevelses Slot" og byder på en vifte af begivenheder som koncerter, teater forestillinger og folkelige aftener.

Den historiske falkejagt Center er en særlig attraktion, der tilbyder daglig flyvnings demonstrationer af forskellige rovfugle.

Efter ørneborgen gik turen ind til salzburg for at kigge lidt på denne by.

Salzburg har en lang historie kan spores tilbage til stenalderen – men kun i barok tiden blev det fik virkelig spændende! Det er jo byen hvor Wolfgang Amadeus Mozart kommer fra.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.