Køreundervisning!

Jeg har i dag været på farten. Som jeg jo så ofte er i form af mit job som tekniker. Jeg sidder og lytter til P4, hvor der noget diskution om, hvorvidt man skal lade unge under 18 starte med at lære at kører bil sammen med en mere erfaren voksen. Ideen tiltaler mig da jeg tænker det måske kunne give lidt mere kultur i den danske trafik.

Men efter at have kørt ganske få kilometer på en næste tom djursland motorvej, kan jeg sige, at det mener jeg bestemt ikke. Jeg ser i spejlet at jeg har en bilist bag mig foran mig ligger en lastbil og det gab der er mellem lastbilen og jeg er hvad der skal være for at man overholder reglerne om at holde afstand. Jeg kigger op og ser der er 1000 meter til lystrup afkørslen. Den “langsom” overhalende er kommet op til mit baghjul og vi passer nu 500 meter skiltet. Tror mig her er det at jeg slår hælene i omkring det med at lade erfarne bilister lære deres børn at kører bil. For manden i sin bil blinker til højre og begynder at trække ind mod mit ventre forskærm her er jeg nød til at stille mig på bremsen for fjolset skal til Lystrup. Hvis det er det børnene kommer til at lærer så nej tak.

Nu kan det så være at der sidder nogen og siger jamen du skal give plads. Det er helt korrekt at det skal jeg og jeg gør det gerne specielt når der er mange på vejen. men her snakker vi om en næsten tom vej fjolset vælger ikke at fortage en hurtig overhaling og så komme ind til højre for at dreje af… Hvis dette her skal gennemføres så skal hjernen jo ligesom være med når man kører bil og vi ved alle at det er den ikke ved de unge der har benzin i blodet men ham her havde da hverken benzin eller hjerne med da han begav sig ud på motorvejen.

Målet må være at der kommer nogle trafikanter som kan finde ud af at kører efter forholdene og så lige tænke over om det er smart at overhale inden man alligevel skal dreje af motorvejen.

Der er simpelthen for mange der kører i deres egen tanker snakker i telefon eller fortager sig noget helt tredje når de kører på motorvejen. Så lidt mere omtanke på vejen inden dette forslag bliver til virkelighed.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.